3 undervurderede håndværkerstilliner du ikke har tænkt på

Når vi snakker om håndværkere, falder samtalen stort set altid på enten murere eller tømrere – hvilket er en skam. For der er mange forskellige former for håndværk derude, som de færreste tænker over. Håndværkerstillinger som du måske kunne egne dig rigtig godt til uden at vide det?

Vi har her sammensat en lille mini guide til dig, der mangler inspiration eller idéer til, hvilke former for håndværk, du skal kaste dig ud i. Der er nemlig mange forskellige at vælge i mellem – måske der er nogle af dem, du ikke engang vidste eksisterede?

 

Professionel erhvervsklatrer i højden

Kan du godt lide højder og bruge din krop og hænder? Så er rope access måske noget for dig. Rope access er en håndværkerteknik, der indebærer at håndværkeren arbejder fra reb i højden – uden brug af kran eller stillads. Teknikken blev udviklet i England af håndværkere på boreplatformer, og har sidenhen spredt sig til hele verden. Tilgangen bliver mere og mere anvendt og populær, da metoden har mange fordele for både arbejdsgiver og håndværkeren.

Den tillader håndværkeren at komme hurtigt og ubesværet rundt på høje eller svært tilgængelige bygninger, og så sparer rebteknikken arbejdsgiveren for en masse penge i form af kran- og stilladsleje og arbejdstimer, der normalt går med at stille op og pakke ned efter endt arbejdsopgave. Win-win for begge parter.

 

 

Prøv kræfter med bagerfaget

Selvom de færreste tænker over det, så er bagerfaget faktisk et håndværk. Hvis du ikke har noget imod at stå tidligt op, og er kreativ anlagt, så kan det muligvis være det perfekte arbejde for dig. Som bager får du nemlig mulighed for at lave smukke kager og dekorere dem på din helt egen måde.

De fleste bagere kan også lide at have deres egne særprægede kager, så alt afhængigt af hvor du kommer til at arbejde, er der måske mulighed for at skabe dine helt egne kager med dit helt eget personlige udtryk. Måske du også kan få lov at lave en ”Månedens” eller ”Ugens kage”, hvor du helt selv bestemmer, hvad den skal laves af, og hvordan den skal pyntes? Bagerfaget er i hvert fald en oplagt mulighed for dig, som er kreativ og gerne vil arbejde med håndværkerdfaget.

 

Møbelpolstrer – hvis du kan lide at skabe nyt

Når man arbejder som møbelpolstrer sætter man oftest gamle møbler i stand eller polstrer dem helt om. Det kan fx være gamle møbler, som kunderne er glade for, men som trænger til at blive frisket lidt op.

Det kan også være, du skal samarbejde med en cafe, en restaurant, et koncerthus eller et forsamlingshus om at lave helt unikke stole. Som møbelpolstrer er der ikke to arbejdsdage, der er ens. Det samme gælder for de kreative kreationer, der kommer ud af arbejdet med møblerne. Det oplagte job til dig, der har en forkærlighed for møbler, samtidig med du kan lide at bruge dine hænder.

 

Jeg håber, du har fundet inspiration til mere utraditionelle håndværk, du kan uddanne dig som. Vi behøves ikke alle sammen være tømrer og murer – der er masser af spændende håndværkerstillinger derude – her er blot nogle enkelte af dem.

Held og lykke med valg af karrierevej!