Derfor bør du vælge pulverlakering til dine overflader

Der siges, at man ikke skal dømme en bog på dens omslag, men det er en sandhed med nuancer. For hvis du har et omslag – eller en overflade – som er ridset, ødelagt og langt fra en fryd for øjnene, kan det have store konsekvenser. Især når det kommer til emner af aluminium og stål.

Du bør altid sikre dig, at overfladen er påført ordentligt, og i langt de fleste tilfælde er pulverlakering den mest optimale løsning. Læs her, hvorfor pulverlakering bør være dit førstevalg, når det kommer til både til indendørs og udendørs brug.

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er, når du lakerer eller maler et emne med pulverteknologi. Hvis emnet er helt rengjort for forbehandlet, kan pulveret, der er elektrostatisk opladet, blive tiltrukket af emnet og dække overfladen jævnt og stabilt. Emnet opvarmes, så pulveret sætter sig ordentligt, og det endelige resultat er en fuldstændig glat og slidstærk overflade af lak.

Det smarte ved pulverlakering er, at du kan tage emnet i brug direkte efter pulverlakeringen, og du sparer dermed dig selv eller din produktion for en masse unødvendig ventetid. Det betyder også, at du kan overfladebehandler en stor del af din produktion fra det ene øjeblik til det andet, uden at det påvirker dit flow drastisk.

Pulverlakering beskytter dine overflader

Mange danske firmaer vælger at anvende pulverlakering, fordi effekterne er så imponerende. Det er vigtigt i industrien, at overfladerne er hårdføre og slidstærke, for mange maskiner og apparaturer udsættes for slag, ridser og skader. På kort sigt kan det måske virke som en unødvendig udgift, men jo mere du vedligeholder dine emner fra starten, desto flere penge sparer du på lang sigt.

Med pulverlakering sikrer du dig en ekstra beskyttelse, som faktisk også beskytter effektivt mod både mekaniske og klimatiske påvirkninger. Det gælder også høje temperaturer og beskyttelse mod for eksempel benzin, olier og andre opløsningsmidler.

Pulverlakering giver et flottere udseende

Den sidste klare fordel ved pulverlakering er selvfølgelig også, at det generelt set bidrager til et mere æstetisk flot udtryk. Den ensartede overflade er behagelig at se på, og du kan selv vælge lige præcis dén farve, der passer bedst din virksomhed. På den måde kan du sikre dig et stringent udtryk, samtidig med at dine overflader nyder optimal beskyttelse.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type pulverlakering du skal bruge, eller hvilken farve der vil passe bedst til de bestemte emner, kan du altid tage kontakt til de fagprofessionelle inden for pulverlakering. Du vil få tilbudt kyndig vejledning og fordelagtige priser, og du vil dermed kunne opnå de bedste resultater med pulverlakering.