Kom godt ind i det nye år – hold en temafest!

Det nye år er lige om hjørnet. Det har været et langt og hårdt år med masser af udfordringer, hvilket i sig selv ikke er en dårlig ting. Men nu trænger du til et brag af en nytårsfest. Hvilken bedre måde at gøre det på er der, end at holde en temafest. Temafester er gode måder at få folk i feststemning; det betyder nemlig, at de skal tænke over, hvordan de kommer klædt til festen eller hvad de skal have med eller hvad de kan forvente. Herunder finder du nogle gode idéer til temaer, som du kan bruge til at skabe den bedste nytårsaften, du nogensinde har haft sammen med dine venner og familie. Ved at lægge sjæl i festen, så giver du også denne lyst videre, og hvordan kan det ikke være en god måde at starte året på?

 

Temafester er en sjov måde at holde fest på. Vigtigt er det, at du får alle de gæster, der kommer til fest med på idéen. Det kan være svært at få inspiration til et godt tema, der kan være underholdende for alle de deltagende. Derudover så er det også værd at tænke på disse ting:

  • Budget: Hvor mange penge vil I/du bruge på at skabe den mest fantastiske temafest?
  • Tid: Hvor lang tid vil I/du bruge på at sætte ting op og planlægge osv.?
  • Personer: Hvem vil du gerne have med til din fest?

 

Et sjovt tema, som altid virker, er cowboy temafest. Det er et klassisk motiv. Mændene, såvel som damerne, kan tage pistolhylstre på med pistoler og gå med cowboyhatte, kvinderne kan have store kjoler på og så kan I spille countrymusik til festlighederne. I skal prøve at ramme saloon-stemning. Det vil sige sådan en saloon, som cowboys var i. Det er et andet ord for bar. Her hang de ud og drak og sloges og morede sig og udfordrede hinanden til dueller. Og selvfølgelig skal den foretrukne drik her være whisky, intet andet, intet mindre.

Musik temafest som den ultimative nytårsfest!

Hold en musik temafest med udklædning. Gør din nytårsaften sjov og klæd jer ud som jeres yndlingsmusikere. En god måde at gøre det på, er at bede folk om at komme som deres yndlingsmusikere. På denne måde så viser de samtidigt noget om sig selv. Hvis det er en stor fest, så kender alle nok ikke hinanden. Dette er en fremragende samtalestarter for folk. I stedet for, at det skal blive akavet, så kan de bare finde en musiker de kender til denne musik temafest og spørge ind til musikeren, og hvorfor de netop har valgt denne musiker. Under denne kategori kan I jo med fordel vælge f.eks. discotema. Så kan alle komme i neonfarver og have paletter på og pandebånd, hænge en discokugle op i loftet. Have store parykker på og gå i trompetbukser. Man kan være kreativ med drikkevarerne til fest, men der må gerne være mange farver.

 

At have et årti som tema, kan også være populært. Det kan f.eks. være 20’erne, hvor de korte og skinnende kjoler gjorde sig populære og små hatte med fjer i. Mændene kan tage jakkesæt på og I kan lege, det er Paris i 20’erne. Ryge lange cigaretter og drikke fine cocktails.

 

Et andet årti kunne være 50’erne. Det var også et festligt årti, da krigen var slut og folk ikke var vant til at have penge og varer. Det gik lige så vildt for sig som i 20’erne. Her kan I også iklæde jer fint tøj. I kan tilføje en gangstervinkel til temaet, hvis I får lyst. Lege gangsters i 50’ernes New York f.eks.