Skab en bedre arbejdsdag med en ordentlig skrivebords- eller gulvlampe

Rigtig mange mennesker arbejder på et kontor. Nogle sidder i et kontorfællesskab, andre har deres eget kontor i et pågældende firma, og nogle helt tredje har et hjemmekontor. Uanset om man sidder i det ene eller andet slags kontor, så er det utrolig vigtigt, at man skaber de rigtige rammer. Rare og behagelige omgivelser betyder mere arbejdsro og effektivitet. Formår man at skabe den rette stemning på kontoret, så vil arbejdsdagen automatisk ikke føles så lang. Men hvad skal sådan et kontor så indeholde? Det er selvfølgelig op til hvert enkelt, men alfa omega i ethvert kontor er ordentlig belysning. Vær god mod dig selv og anskaf dig derfor en ordentlig skrivebords- eller gulvlampe eller sågar begge dele.

Selvjusteret lysniveau

Sidder man i et for dunkelt kontor, så kan det være rigtig anstrengende for øjnene, og man vil typisk have behov for flere pauser. Lyset skal dog heller ikke være for skarpt, for det vil også genere øjet. En fordel er, hvis man anskaffer sig nogle lamper, hvor man selv kan styre lysniveauet. En skrivebordslampe skal f.eks. helst ikke lyse ind lige op i hovedet, mens man arbejder, men den skal heller ikke være så svag, så det bliver svært at læse ens papirer eller kigge på computeren. Alt efter, hvornår man arbejder på døgnet, eller om det er sommer eller vinter, så vil et selvstyret lysniveau altså være helt ideelt. Ud fra hvor på kontoret man arbejder, så kan de forskellige lamper også skabe et godt lys sammen, hvis man indstiller dem på den rigtige styrke. En svag belysning fra skrivebordslampen er fin, hvis en gulvlampe lidt længere væk udsender et skarpere lys.

 

Slut med at være træt med den rette belysning

Når du først har skabt den rette belysning, så vil stemningen i kontoret også føles behageligere. Man har automatisk lyst til at arbejde mere, hvis man føler sig tilpas i sine omgivelser. Rigtig mange mennesker glemmer dog tit alt om belysning, og anskaffer sig ikke de nødvendige lamper. En enkelt gulvlampe i et stort kontor er altså ikke nok, især ikke på de lange mørke vinterdage. Føler du dig tit og træt og slatten, når du kommer hjem fra arbejde, så kan det altså være du skal til at tænke over, om du sidder i et for mørkt kontor. Hvis det er tilfældet, så skynd dig ud og få fat i nogle nye lamper. Som regel er der rigtig meget hjælp at hente i butikkerne eller på nettet, hvis du er i tvivl om, hvilke lamper, der fungerer bedst på dit kontor. Der kan nemlig være flere forskellige faktorer, man skal tage hensyn til. Det kan f.eks. være, hvor mange vinduer der er, hvor stort rummet er, eller hvilke farver der ellers er at finde på kontoret. Har artiklen her fået dine øjne op for, at du skal anskaffe dig nogle nye lamper, så kan du eksempelvis finde inspiration til en gulvlampe her.