Det skal du overveje inde køb af domæne

Hvis du overvejer at oprette en hjemmeside, en blog eller en webshop, har du sikkert fundet ud af, at du skal have et domæne, før du kan komme i gang. Men hvilket domæne du skal vælge kan være et rigtig godt spørgsmål. Det er nemlig vigtigt, at det er et, der er nemt at huske for dem, der skal finde din hjemmeside eller din webshop. Samtidig skal dit domæne også helst passe sammen med navnet på din blog, hjemmeside eller webshop. Det kan derfor kræve, at du tænker dig grundigt om.

 

Hvis du gerne vil tjekke, om et domæne er ledigt, kan det være en god ide for dig, at du går ind på domaeneguide.dk. Det er en stor hjemmeside, hvor du kan få al den information, som du har brug for i forbindelse med valg af domæne. Du kan for eksempel søge på, hvilke domæner der er ledige. Det kan være med til at gøre det nemmere for dig at vælge det rigtige. Har du endnu ikke valgt et navn til din virksomhed, kan det være en god ide, at du tænker det sammen med dit valg af domæne.

 

Find nemt et webhotel til din hjemmeside

Når du køber et domæne, har du typisk to muligheder: du kan købe domænet via det webhotel, som din hjemmeside skal ligge på, eller du kan købe det via DK Hostmaster, hvis det er et dk-domæne. Begge dele er nemme, men hvis du køber domænet først, skal du efterfølgende have koblet det til dit webhotel. Når du køber domænet via webhotellet, bliver de to automatisk koblet sammen.

 

Hvis du endnu ikke har valgt, hvilket webhotel din hjemmeside skal ligge på, kan du også få inspiration til det på domaeneguide.dk. Der har de en oversigt over en række af de mest brugte webhoteller i Danmark, hvad de koster, og hvad du får for pengene. Når du skal vælge webhotel, er det meget forskelligt, hvad du skal kigge efter. Skal du lave en privat hjemmeside, kan det være fint at vælge en billig løsning, men er det en hjemmeside til erhverv, er det vigtigt, at det er et webhotel, der hurtigt kan vise din hjemmeside.

 

Webhotellet er nemlig det sted, hvor hjemmesiden ligger. Det kan lyde mærkeligt, at hjemmesiden skal have et fysisk sted at ligge, men det er altså sådan, det foregår. Derfor kan du ikke lave en hjemmeside uden at have et webhotel.