At vælge de rette fælge til bilen

Er du på udkig efter fælge til bilen? Det kan være svært som bilejer at finde ud af, om man skal købe stålfælge eller alufælge til bilen. Derfor er det en god ide, at gå ned i den lokale bilforhandler, så man kan blive vejledt. Det er meget forskelligt hvad bilejere vælger til deres bil. Stålfælge er den mest udbredte model, imens alufælge er blevet den mest almindelige variant at vælge. Alufælge er også begyndt at være den mode, der sidder på nye biler. Tjek forhandlerne ud og find ud af, hvad der passer bedst til din bil.

Forskellige typer af fælge:

Selvom stålfælgene er de mest eftertragtede fælge på markedet, så er der langt flere fordele ved at vælge alufælge. Alufælgene er lettere og mere bæredygtige i forhold til stålfælgene. Uanset om man vælger den ene variant frem for den anden, så findes der fordele ved både stålfælge og alufælge. Alufælgene giver et flottere udseende, da de er mere skinnende end stålfælgene. Der er langt flere muligheder med alufælgene, da man både kan vælge at få større fælge på eller få monteret bredere dæk. Hvis man vælger stålfælgene, så skal man ikke rengøre fælgene lige så ofte som alufælgene. Med stålfælge er der en mindre risiko for, at man får skrabet fælgekanterne mod kantstenen. Det betyder, at der er mindre risiko for at skade sine fælge med stålfælge.

 

På alle fælge står der et mærke på dem. Det første tal står for bredden på fælgen, bogstavet står for fælgehorn imens tallet står for diameteren på fælgen målt i tommer. Det varierer for model til model hvad fælge mærket er. Stålfælge og alufælge bliver monteret på bilen på forskellige måder. Med alufælgene skal man typisk efterspænde dem efter er bestemt antal kørte kilometer. Hvis man ikke helt ved hvordan dette gøres, så er det en god ide, at køre forbi den lokale bilforhandler.

Hvad gør fælge lovlige?

Der er nogle forskellige faktorer, der skal være opfyldt, før man kan erklære fælge for lovlige. Sporvidden skal overholdes som en af faktorerne. Normalt skal man have dokumentation på sporvidden også, men hvis man øger sporvidden med 10 mm på hver side, så behøver man ikke dokumentation for det. Alle fælge skal have en godkendelsesattest, for at være lovlige at montere på biler. Man tommelfingerregel tages der altid udgangspunkt i den mindste sporvidde. Selve hjulene skal overholde det såkaldte skærmreglement, for at være lovlige at montere på bilen. Hjulpet på bilen skal hermed være indenfor skærmen, hvormed dæksidens runding er inkluderet. Hjulene skal overholde dette og man kan blive stoppet, selvom man overholdet kravet om sporvidden. På Wheelshop.dk kan du få en masse mere information om fælge, hvordan de monteres samt hvilke varianter, der findes.