Tangles kan hjælpe folk med koncentrationsbesvær

I løbet af de seneste årtier er der efterhånden kommet meget mere fokus på hvordan vi bedst tager hensyn til forskellige børns unikke behov. Borte er de dage hvor de danske skolebørn blot blev placeret i klasserne og derefter skåret over én kam ligegyldigt børnenes evner, intelligens og eventuelle vanskeligheder. I dag er de danske folkeskoler meget opmærksomme på at alle elever er forskellige, samt at alle elever lærer forskelligt. Hvor nogle har lettest ved at sidde stille og lytte til hvad læreren siger, er der andre der kan have svært ved at sidde stille og lytte samtidigt.

Koncentrationsbesvær og andre lignende udfordringer er noget som mange danske folkeskoleelever døjer med, men heldigvis er de fleste skoler blevet meget mere venligtsindede over for børn med sådanne vanskeligheder. De fleste skoler accepterer i dag at børn der har svært ved at sidde stille og lytte samtidigt, tager noget med hjemmefra der kan hjælpe dem med at koncentrere sig. Dette kunne for eksempel være en af de nye smarte Tangles. For børn der har en trang til at skulle pille ved noget når de sidder stille og hører efter, kan en Tangle være et utroligt nyttigt redskab der gør undervisningen meget lettere at komme igennem.

Derfor er Tangles så populære blandt folkeskolerne

Det er ikke alle børn der har lige nemt ved at skulle sidde stille og lytte efter hvad læreren siger en hel skoledag. Nogle børn bliver hurtigt rastløse, og giver sig til at pille ved deres penalhus eller lignende hvis de skal sidde stille i for lang tid. Dette kan i mange tilfælde være utroligt forstyrrende for læreren og resten af klassen, og derfor er denne adfærd noget man helst gerne vil undvære i undervisningen. Som bekendt lærer alle børn dog forskelligt, og det viser sig rent faktisk at nogle børn har lettere ved at høre efter hvad læreren siger hvis de kan få lov at bruge deres hænder mens de hører efter.

Her kommer de praktiske Tangles ind i billedet. En Tangle er et lille stykke legetøj der består af adskillige snoede rørsegmenter der sidder sammen i en slange. De forskellige segmenter kan drejes og roteres, og det af den grund næsten uendeligt mange forskellige konfigurationer man kan lave med en Tangle. Børn kan altså blive ved med at få sjov ud af deres Tangles i lang tid efter de har fået dem. En af de største fordele ved Tangles er at de er fuldkommen lydløse, og altså ikke forstyrrer lærerens undervisning eller klassekammeraternes koncentration.

Tangles er for alle

Der er naturligvis ikke kun folkeskoleelever der kan have gavn af at have en Tangle som de kan sidde og lege med. Danskere i alle aldre og i alle mulige forskellige sammenhænge lider i dag af koncentrationsbesvær, og her kan en Tangle også være behjælpelig. Erfaringen siger at Tangles er med til at give en indre ro til dem der bruger dem. Denne indre ro er noget langt de fleste danskere sætter stor pris på, og af den grund er markedet for de populære Tangles også forholdsvis stort.

Uanset om man er studerende der sidder og stresser over en eksamensopgave, en virksomhedschef der er frustreret over regnskaberne eller noget helt tredje kan en Tangle hjælpe med at få ro på sindet igen. En anden demograf som især kan have særlig gavn af Tangles er børn, unge og voksne med diagnoser eller blot koncentrationsvanskeligheder. Nogle gange kan ens hoved føles som om det er fuldkommen fyldt op af tanker, ideer og bekymringer, og her kan en Tangle hjælpe med at fokus et andet sted hen, så man får lidt mere ro i hovedet.